Bize Yaz

×
Merhaba, Başarı Garantili Eğitimlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?

Blog

Yenilikler ve Duyurular

IELTS SINAVI NEDİR?

IELTS SINAVI NEDİR?

IELTS SINAVI NEDİR?

IELTS Sınavı

Yabancı dil yeterliliğinin belgelenmesi, özellikle resmi işlemlerde zorunluluk arz eder. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor olsanız dahi bazı işlemlerde bunu ispat etmeniz ve global geçerliliği bulunan belgelerle kanıtlamanız nasıl istenir. İşte bu noktada IELTS nedir? Sorusu gündeme gelir. Uluslararası geçerliliği bulunan akreditasyon sınavlarında bir tanesi olan IELTS hakkında genel bilgilere bu sayfamızdan erişebilirsiniz.

IELTS Sınavı Nedir?

İngilizce yeterliliğin belgelenmesinde uluslararası geçerliliği bulunan sınavların başında IELTS gelmektedir. International English Language Testing System; tanımının kısaltması olan IELTS; İngilizce konuşulan pek çok ülkede akademik yeterlilik seviyesi olarak kabul edildiği gibi, diğer ülkelerde de İngilizce yeterliliğini belgelemek için uygundur. IELTS Sınavı; İngilizce konuşulan ülkeler olan; İngiltere, Avustralya, yeni Zelanda, İrlanda, Amerika ve Kanada'da geliştirilen ve dünyanın her tarafına servis edilen bir sınav türüdür. Buradan da Anlaşılacağı gibi; Türkiye'de gerçekleştirilen sınavlar, yurt dışından gönderilen sınavlardır. Türkiye'deki yetkili sınav merkezlerinde bu sınavlar gerçekleştirilerek, merkezden alınan sonuçlar yine merkezin vereceği yeterlilik belgeleri ile resmi hale getirilir. Yani, IELTS sınavı; dünyanın her yerinde geçerli bir İngilizce yeterlilik belgesi elde etmenizi sağlar. Elbette, bu sınavdan doğru skoru elde edebilmeniz için gerçek anlamda İngilizce yeterliliğinizin olması ve/veya sınav tekniğine hazırlıklı olmanız gereklidir. IELTS sınavına hazırlık için özel olarak geliştirilen İngilizce kursu programlarını tercih ederek bu sınavda başarı elde edebilirsiniz. Her ne kadar, IELTS en üst seviye olarak tanımlansa da, örneğin kurumumuzda alacağınız temel İngilizce eğitimlerini müteakip olarak bu eğitimleri de alarak sınavda başarı elde edebilmeniz mümkün olacaktır.

IELTS'e Kimler Girebilir?

IELTS, yetişkinler için uygulanan, akademik veya genel İngilizce standartları ölçebilen bir sınavdır. İngilizce konuşulan ülkelerin herhangi birinde eğitim almak isteyen herkes akademik IELTS sınavına girerek bu düzeyde İngilizce yeterliliği olduğunu belgeleyebilirken, bu ülkelerde çalışma amaçlı bulunmak isteyenler veya farklı amaçları bulunanlar genel yetenek sınavına katılabilirler. Her iki düzey Elbette birbirinden farklıdır. Aday sınava hazırlanırken kendisi için uygun olan klasmanı tercih etmelidir. IELTS, yalnızca İngilizce konuşulan ülkelerde değil, İngilizce ile iletişim kurabileceğiniz diğer ülkelerde de kabul gören bir sınavdır. Dünya çapında her yıl ortalama 3 milyon insan IELTS sınavına katılır ve elde ettikleri belgelerle dünyanın her yerinde yeterliklerini ispatlayabilirler.

IELTS başvurusu nasıl yapılır?

IELTS, başvurusu günümüzde teknolojik imkanların da gelişmiş olması sayesinde internet üzerinden yapılabilmektedir. Açıklanan sınav tarihlerinden önce sınav başvurusu yapılmalı ve sınav harçları ödenmelidir. Sınava başvuru yaparken internet sitesindeki aday ekranında yer alan kimlik belgesi yükleme kısmına, pasaport veya kimlik belgenizin örneğini yüklemeniz gerekmektedir. Her iki tür belgenin de geçerlik dahilerin sonra ermemiş olması ve kimlik belgelerinde yer alan fotoğrafların çok eski olmaması gerekir. Başvurunuzun ardından kayıt esnasında belirttiğiniz e-posta adresine onay postası gönderilecek, sınava 10 gün kala yeni bir onay postası ile sınav prosedürleri tarafınıza aktarılacaktır. Başvuru işlemi ile birlikte sınav harçlarının yatırılması gerektiğini unutmayınız.

Herhangi bir şekilde IELTS sınavına katılamama durumunuz halinde, sınava en az 5 hafta kalana kadar başvurunuzu yapmanız halinde, sadece harçlar kesilerek ücretiniz iade edilebilir veya sınav tarihiniz ertelenebilir. Bu süreden daha kısa zaman dilimleri içerisinde erteleme veya iptal ancak belgelenebilir sağlık sebepleri ile mümkün olmaktadır.

IELTS sınav tarihleri

IELTS sınav tarihleri, akreditasyon kuruluşu tarafından belirlenir ve sabit bir tarih söz konusu olmamaktadır. Sınav tarihlerinden haberdar olabilmek için akreditasyon kuruluşunu düzenli olarak takip etmek gereklidir. Biz İngiliz Akademi bünyesinde ders alan öğrencilerimiz için tüm standartları takip ettiğimiz gibi, sınav tarihlerini de, takip ediyor ve öğrencilerimizin bilgilenmesi gereken her noktada onları bilgilendiriyoruz.

IELTS kursu hangi kriterlere göre seçilir?

Yukarıdaki açıklamalardan da anlayacağımız gibi; IELTS oldukça ciddi bir sınavdır. Yazılı ve uygulamalı kısımları bulunan bu sınavı tam anlamıyla hazır olabilmek için doğru eğitim Kurumunu tercih etmek büyük önem arz eder. Aksi halde sadece maddi kayıp değil tedavi edilemeyen zaman maliyeti de söz konusu olacaktır. Bu nedenle IELTS sınavına hazırlanırken, IELTS kursu alacağınız Kurumun sınavın gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte olması birinci önceliğiniz olmalıdır. İngilizce eğitim kurumu veya diğer ismi ile İngilizce kursu, bu seviyede eğitim veremeyebilir. Kaldı ki sektörde, standartları oldukça düşük kurumlar söz konusu olduğundan seçim yaparken kurumlarla birebir kontak halinde olmak ve detaylı analizler yapmak zorunluluk arz eder. Bilhassa deneyimli kadroları bulunmayan kurumların IELTS sınavı gibi ciddi sınavları öğrenci hazırlama potansiyelleri çok yüksek olmayacaktır.

Tercih edeceğiniz Kurumun, sınavın standartlarını çok iyi biliyor olması ve bu sınava hazırlık için gerekti programı akademik kaynaklardan elde ederek size sunuyor olması gereklidir. Değişen ve gelişen sınav tekniğine adapte olabilmeniz için sınav prosedürü takip eden kurumlar, IELTS kurs programlarını da buna göre revize ederler. Bunun yanında test tekniği ve sınav tekniği bakımından sürekli egzersiz yapıyor olmak bir gereklilik olduğundan, kurumun bu standartları da sağlayabiliyor olması gereklidir. Okuma ve konuşma gibi kısımları bulunan IELTS sınavı hazırlığı bu kısımları da kapsamalı ve genel anlamda sınavın tüm bölümlerini içeriyor olmalıdır.

Seçeceğiniz İngilizce kursu, bu yeterlilikleri sağlıyor ise ve Elbette resmi standartlarda yer alan bir özel öğretim kurumu ise o Kurumu güvenle Tercih edebilirsiniz. Tabii Dilerseniz bütün bunları düşünmeyip, en iyi sonuçlar için maksimum gayreti sarf eden kurumumuzu tercih edebilirsiniz. Global kaynaklar üzerinden anlık olarak dünyayı takip eden ve sınav prosedürlerini bu kapsamda güncelleyen kurumumuz en kısa sürede en yüksek verimi elde edebileceğiniz eğitim programlarının sunmaktadır.

IELTS Size Ne Avantaj Sağlar ?

IELTS, avantajları bir yana kimi durumlarda zorunlu olarak katıldığımız bir sınavdır. Uluslararası İngilizce yeterliliği belgelemek noktasında, TOEFL ile birlikte en yaygın kabul gören sınav IELTS'dir. Örneğin İngiltere, Amerika veya diğer İngilizce konuşulan ülkelerin herhangi birisinde eğitim alacaksanız, İngilizce yeterliliğinizi belgelemeniz gerekir. Bu noktada dünya çapında binlerce kurum ve kuruluşun kabul ettiği IELTS sonuç belgenizi kullanabilirsiniz. Bunun yanında, yurtdışında iş imkanları ile ilgileniyorsanız okulda aldığınız İngilizcenin sizin için yeterli olmayacağını tahmin edebilirsiniz. Daha doğrusu okulda aldığınız İngilizce, yurt dışındaki kurum ve kuruluşlar tarafından herhangi bir şekilde belgelenmesi sürece bir anlam ifade etmeyecektir. Bunun için, İngilizce yeterliliğinizi IELTS ile belgelendirmeniz gerekir. Tabii Unutmamak gerekir ki, bu seviye pek çok yüksek öğretim kurumunda öğretilen İngilizce seviyesinden yukarıdadır. Bu nedenle sınavda başarı gösterebilmek için IELTS kursu almak büyük ölçüde gereklilik arz eder.

Neden IELTS'e girmeliyim?

Bu sınava neden girmeliyim sorusunun cevabı; aslında bir üste verilmiştir. Uluslararası akreditasyon pek çok meslek için gerekli olduğu gibi bireysel yetiler ve yetenekler için de gereklidir. Yurt dışında bir okula başvurduğunuzda, okulun sizden talep edeceği ilk şey o okulda eğitim dili olarak kullanılan dilin tarafınızdan biliniyor olmasıdır. Eğer İngilizce eğitim veren bir okulda eğitim alacaksınız, okula başvururken İngilizce yeterliliğinizi ispat etmeniz gerekir. Bu noktada " ben İngilizce biliyorum " ifadesi anlam taşımayacaktır. Ziraat kurumlar resmi belgeleri kabul ederler. İşte bu nedenle IELTS sınavı sonuç belgelerine sahip olmalı, bu sınavda ortalamanın üzerinde başarı göstermelisiniz.