Bize Yaz

×
Merhaba, Başarı Garantili Eğitimlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?

Blog

Yenilikler ve Duyurular

ÇOCUKLAR İÇİN İNGİLİZCE EĞİTİMİ

ÇOCUKLAR İÇİN İNGİLİZCE EĞİTİMİ

ÇOCUKLAR İÇİN İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Çocuk İngilizcesi

Çocuk için İngilizce denildiğinde akla çok basit düzeyde bir İngilizce eğitimi geliyor olsa da, aslında çocuklar için İngilizce kursu programları günümüzde oldukça gelişmiş seviyelerde eğitim verebilmektedir. Elbette yetişkinler gibi gramer özellikleri gelişmiş bir yabancı dil eğitimi çocuklar için verilen İngilizce eğitimi sürecinde söz konusu değildir. Ancak bu yaşta alınacak eğitimin kalıcı ve güçlü özelliklerinin olması nedeniyle iyi planlanan bir sürecin oldukça efektif olacağı da tartışılmazdır. Ülkemiz eğitim sisteminde ilköğretimden itibaren İngilizce eğitimi tüm çocuklara zorunlu olarak verilir. Tabii örgün eğitimde verilen İngilizce eğitiminin verimliliği tartışmalara açıktır. Lakin prensip olarak bunun milli eğitim politikasının bir parçası olduğunu elbette söyleyebiliriz. Bunun yanında daha erken yaşlarda İngilizce öğrenebilmek de mümkün olabilmektedir. Okul öncesi eğitim programları dahilinde, bebek sayılabilecek yaşlardayken çocukların İngilizce öğrenebilmeleri mümkündür.

Temel İngilizce Eğitimi

Pek çok ebeveyn, daha ana dilini gerçek anlamda konuşamayan bir çocuğun, İngilizce öğrenesi fikrini gerçekçi, bulmaz. Elbette bu kendilerinin geçmiş öğrenme deneyimlerinden kaynaklanır. Kendileri öğrenememişken çocukların öğrenmesini yadırgamaları o dönemin eğitim sistemi nazara alındığında şaşırtıcı değildir. Pek tabii günümüzde şartlar oldukça farklıdır ve eğitim metotları da geçmiştekine kıyasla oldukça farklı noktalara evrilmiştir. Çocuklar için İngilizce kursu programlarında çocuklarımı için sağlam bir zemin inşa edilebilmekte ve ileri safhalarda alacakları eğitimle pekiştiğinde gerçek anlamda İngilizceye hakim olabilmeleri mümkün olmaktadır.

Açıkça ifade etmek gerekir ki, çocuklar yetişkinlerden çok daha hızlı dil öğrenebilirler. Geçmiş deneyimlerinin yetişkinlerden daha az olması sebebiyle bilgilerin ket vurma olasılığı da azalacağından hızlı ve etkili bir öğrenme süreci mümkün olacaktır. Kaldı ki yeni neslin modern dünya ile olan entegrasyonu bir önceki jenerasyona kıyasla oldukça fazladır ve yüksek etkileşim sebebiyle eğitimde verim de yüksek olmaktadır. Modern öğretim teknikleri ile bu faktörler bir araya geldiklerinde mükemmel öğrenme süreci ortaya çıkmaktadır.

Çocuk Diyip Geçmeyin

Çocuklarımızın yabancı dil öğrenmesi, birçok açıdan büyük öneme sahiptir. Yapılan araştırmalara göre birden fazla dili konuşan bireylerin, sadece ana dilini konuşanlara göre iq seviyesinde belirgin bir artışın olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra dünya ile doğrudan bağlantı kurabilen ve sorgulamalarını global olarak yapabilen bireylerin yetiştirilecek olması da çok önemli bir husus olarak kabul edilir. İngilizceyi çocuk yaşta efektif biçimde öğrenen çocukların gelecekte bu yönde ihtiyaçları azalacağından, farklı alanlarda bireysel gelişimler kaydedebilmeleri mümkün olacağı gibi bu alanda akademik çalışmalara girişebilme olasılıkları da diğerlerine göre çok daha fazla olacaktır.

Global dünya düzeni içerisinde, teknoloji koşullarına tam anlamıyla ayak uydurabilmiş bireylerin, global dünyanın ana dilini konuşmadan yaşamaları düşünülemez. Bu durumda çocuklarımızı bu dünya düzeni içerisinde yer edinebilmeleri için çocuklar için İngilizce kursu programlarına kayıt ettirmeli ve modern eğitim imkanlarından faydalanmalarını sağlamalıyız. Unutulmamalıdır ki, mevcut eğitim sistemi içerisinde yabancı dil öğrenmek bir seçenek değildir. Tüm okullarda bir yabancı dil ve özellikle İngilizce zorunlu olarak okutulur. Bunun sebebinin bu bahsettiğimiz hususlar olduğunu unutmamalı ve gerekli şartları bir an önce tesis etmek yönünde adımlarımızı atmalıyız. Kurumumuzun da içerisinde yer aldığı modern eğitim kurumlarından destek alarak, bu gereksinimi kolayca karşılayabilmeniz mümkündür.

Çocuklar İçin İngilizce Kursu

Çocuklar için İngilizce kursu; kurumumuzda, farklı yaş grupları için özel programlar biçiminde sunulur. Pedogojik formasyona sahip eğitmenler tarafından sunulan modern metotlar biçiminde işlenen derslerimizde, öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmeleri ve süre en iyi şekilde hazmetmeleri sağlanır. Siz de eğitim programlarımıza hemen kaydolmak için bizi arayın. Dönemsel olarak açılan programlarımıza hemen kaydolun ve daha detaylı bilgi talep edin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.