Bize Yaz

×
Merhaba, Başarı Garantili Eğitimlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?

Blog

Yenilikler ve Duyurular

TOEFL NEDİR? KİMLER TOEFL SINAVINA KATILABİLİR?

TOEFL NEDİR? KİMLER TOEFL SINAVINA KATILABİLİR?

TOEFL NEDİR? KİMLER TOEFL SINAVINA KATILABİLİR?

İngilizce eğitimi, örgün eğitim safhasında ileri düzeyde verilemez. Çok gelişmiş seviyelerde İngilizce eğitim alabilmek için özel eğitimleri Tabii olmak; TOEFL gibi ciddi bir Sınavda başarılı olabilmek için ise TOEFL kursu almak gerekir. Temel İngilizce eğitimi standartlarının oldukça üzerinde, test tekniği, okuma, yazma ve konuşmak gibi safhaları kapsayan ve gerçek anlamda yabancı dilin yeterliliğini tespit eden bu sınav, kurs alınmadan yüksek puanların elde edilmesinin oldukça güç olduğu bir uygulamadır. Hatta aktif olarak İngilizce konuşabilenlerin dahi sınavda yüksek puan alabilmeleri için TOEFL eğitimi programlarını belli ölçüde tamamlamaları gereklidir.  Zira sadece gündelik konuşma dili değil, gramer bakımından da TOEFL ciddi bir sınama tekniğidir.

Sınava neden katılmak zorunda olduğunuzu su cevabı ise yukarıda belirttiğimiz hususları kapsar. İngilizce konuşulan ülkelerde, İngilizce esas dildir ve ne sizin ana diliniz bir başka yabancı dil bu ülkelerde geçerli olmayacaktır. Zaten dünyanın genelinde neredeyse ana diller kadar konuşulan bir dilin ana dil olduğu bir ülkede başka bir dili konuşmak zaten manasız olacaktır. Bu kapsamda, bu ülkelerde eğitim alma, bu ülkelerde akademik seviyelerde görev yapmak veya akademik olmayan herhangi bir iş alanında çalışmak için TOEFL zorunlu bir belgelendirme yöntemidir.

İngilizce konuşulmayan ülkelerde ise eğer İngilizce kabul gören ve akademik ya da mesleki alanlarda kullanılabilen bir lisan ise yine TOEFL veya ona denk başka birisini aile İngilizce dilbilgisi yeterliliğinizi belgelendirme gerekecektir. Ayrıca sınav sonucu, mesleki olarak dünyanın her yerinde diğer meslek mensuplarından bir adım önde olmanızı sağlayacak, ülkemizde de gerek akademik gerek kariyer anlamında yeterliliklerinizi ortaya boya bilmeniz için bir resmi belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle, TOEFL kursu almalı ve sınavda başarı göstererek Bu belgeyi portföyünüzde dâhil etmelisiniz.

TOEFL kursu nasıl seçilir?

Sektörde çok sayıda yabancı dil eğitimi veren ve verdiğini iddia eden resmi ve gayri resmi kuruluşlar faaliyet göstermektedir.  Öncelikle açıkça bir noktanın altı çizilmelidir ki, merdiven altı kuruluşların verecekleri eğitimin hiçbir standardı ve niteliği söz konusu değildir. Zira bu kurumların, eğitim akreditasyonları bulunmadığı gibi, kullandıkları metotların da, nitelik ve nicelik deri hakkında herhangi bir standart bulunmamaktadır.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Kurumları dışında, hiçbir kurumun eğitim ve öğretim faaliyetleri gerçekleştirmesi yasal değildir. Bu bağlamda Milli Eğitim müfettişlerinin Kaçak kurs sıfatı taşıyan bu kurumlara denetim yapması da söz konusu olmayacaktır. Sonuç olarak, merdiven altı kurumlardan eğitim almanız halinde, herhangi bir koruyucu mekanizmanın içerisinde olmayacak ve büyük ihtimalle paranızı sokağa atarken, geri dönüşü olmayan ciddi bir zaman maliyetine katlanmış olacaksınız. Bunun yerine, TOEFL kurs programlarını, bakanlık standartlarında ve akademik olarak veren, kurumumuzun da içerisinde yer aldığı resmi özel öğretim kurumlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede, hem standartları olan yüksek nitelikli bir eğitimi alabilecek, hem de kamusal koruma alanı içerisinde bulunabileceksiniz.

İngiliz Akademi ile doğru hedefe ulaşın

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı özel Öğretim Kurumları kanunu kapsamında bir Yabancı Dil Kursu'dur. Resmin yeterliliklerimizin yanı sıra, dünya standartlarında nitelikte eğitim verme biz yolumuzu ile gerek TOEFL kursu programlarımız da gerekse diğer yabancı dil eğitimlerimizde maksimum nitelikleri öngörüyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm eğitimlerde öğrencilerimizin, dünya standartlarında İngilizce eğitimi alabilmelerini temin etmek üzere, elimizdeki Tüm imkânları son sınırlarını kadar kullandık ve bundan sonra da derslerimize katılacak tüm öğrencilerimiz için aynı özellik gösteriyor olacağız.

Kurumumuzdan TOEFL kursu almak veya sınav hakkında herhangi bir konuda bilgi almak üzere bize çeşitli iletişim kanallarımız da ulaşabilirsiniz. Internet sitemizde yer alan iletişim formları kullanabilir veya doğrudan eposta gönderebilirsiniz. Bunun yanında sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz özel seviye tespit sınavlarımızı internet sitemiz üzerinden ücretsiz olarak çözebilir. Ve Öncelikle seviyenizi öğrenip, buna göre doğru bir Öğretim programına yerleştirilmek üzere bizi arayabilirsiniz.