Bize Yaz

×
Merhaba, Başarı Garantili Eğitimlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?

Blog

Yenilikler ve Duyurular

KENDİ KENDİNE YABANCI DİL ÖĞRENMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

KENDİ KENDİNE YABANCI DİL ÖĞRENMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

KENDİ KENDİNE YABANCI DİL ÖĞRENMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

Kendi kendine yabancı dil öğrenmek mümkün müdür?

Dil öğrenmek, sosyal bir etkileşimin sonucudur. Bir bebek, hiçbir diğer insan ile etkileşim halinde olmaması durumunda, bir ana dile sahibi olmayacak hatta konuşamayacaktır. Yani konuşmayı öğrenmek kendi kendine gerçekleştirilebilecek bir kazanım değildir. Elbette yabancı dili öğrenmek, konuşmayı öğrenmekten farklıdır. Mevcut bir dilin farklı dillerdeki yansımalarını akademik olarak analiz edilebilir. Böylelikle belli düzeyde bir yabancı dili öğrenebilmek bireysel olarak sürdürülen çalışmalar ile mümkün olabilir. Yalnız bu noktada altı çizilmesi gereken husus kendi kendine İngilizce öğrenmenin oldukça zor olacağıdır. Her konuda yeni kazanımlar elde ederken, eğitmenlerce yönlendirilmek ve hatalarımızı giderilmesi eğitimin esas özelliklerinden bir tanesidir. Eğer herhangi bir konuda kendi kendine öğrenme mümkün olmuş olsaydı tüm eğitim programları uzaktan yapılabilir ve okullara ihtiyaç kalmazdı. Ama durum böyle değildir. Yabancı dil eğitimi alanında örneklendirerek olursak, dünyanın her yerinde İngilizce kursu programları bulunur. Ve öğrencilerin bu dili öğrenmeleri için genel bir standart söz konusudur.

Neden kurslara ihtiyaç duyarız?

Eğitim, planlı programlı biçimde öğretmenler eşliğinde sunulması gereken sistematik bir süreçtir. Kendi kendine öğrenme, her ne kadar Son yıllarda çeşitli şekillerde geliştirilmeye çalışılan bir öğrenme türü olsa da insan doğası kaynaklı etkenler nedeniyle çok başarılı olamamaktadır. Eğitimde Disiplin ve sınıf ortamında öğrenme ilkeleri ve eğitimin niteliğini hatırı sayılır ölçüde artırır. Bu nedenle dünya genelinde, özellikle yabancı dil eğitim programlarında yöntem sınıf ortamında ve öğretmen eşliğinde eğitim almaktır.

Kurslar, sundukları eğitim programları ile öğrencilerini planlı bir sürecin içerisinde daireler, izleme ölçme ve değerlendirme gibi yöntemleri kullanarak öğrenciyi bulunması gereken seviyeye taşımak için çalışır. Kendi kendine öğrenme yönteminde ise herhangi bir zorlayıcı etken söz konusu olmadığından öğrencinin sistematik sunumu yapılmış dahi olsa programa uymama eğilimi oldukça yüksektir. İstatistikî olarak bu durumun ortaya çıkma oranı oldukça yüksektir.

Yabancı dil eğitimi almak üzere harekete geçtiğinizde, size en doğru eğitim programlarını akademik biçimde sunabilecek kurumları tercih etmeniz yukarıda bahsettiğimiz hususlar nedeniyle büyük önem arz eder. Örneğin kimi merdiven altı kuruluşların standartları sizin evde Kendi kendinize oluşturacağını standartlardan daha farklı değildir. Denetimi bulunmayan ve sistematik hiçbir kaynağı olmayan eğitim programları yerini İngilizce kursu almak istediğinizde kurumumuzun da İçerisinde bulunduğu resmi özel öğretim kurumlarının tercih etmeniz gerekir. Yılın her döneminde, her seviye ve standartta yabancı dil eğitimi vermekte olan kurumumuza dilediğiniz zaman ulaşabilir, eğitimler hakkında detaylı bilgi alabilir ve size uygun eğitim programına kayıt olabilirsiniz.