Bize Yaz

×
Merhaba, Başarı Garantili Eğitimlerimiz ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?

Blog

Yenilikler ve Duyurular

ALMANCA ÖĞRENMENİN FAYDALARI NELERDİR?

ALMANCA ÖĞRENMENİN FAYDALARI NELERDİR?

ALMANCA ÖĞRENMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Hepimizin bildiği gibi; bir yabancı dil bilmek bir mesleğe sahip olmak kadar önemlidir. Hatta çoğu zaman lisans diplomaları sahip olunan yabancı dillerin gerisinde kalır. Zira, bir yabancı dili aktif şekilde konuşabiliyor olmak, bireyin birçok bakımdan diğer bireylerden farklı bir konumda yer almasına sebep olur. Yabancı dile hakim birey, bu yabancı dilin konuşulduğu ülkeler ile ilgili tüm iş ve işlemleri kusursuz biçimde gerçekleştirebilir. Eğer mesleki olarak belli yeterliliklere sahip iseniz örneğin Almanca kursu programlarına katılarak mesleğiniz de çok farklı bir konuma yerleşe bilirsiniz. Pek çok işletmede mesleki yeterlilikleri ilgili işi yapmaya uygun olmasa dahi yabancı dil bilen bireyler o pozisyon için kabul görür. Bu Almanca'da olduğu gibi, diğer Yabancı diller için de geçerlidir. Tabii öğreneceğiniz yabancı dilin, dünya üzerinde geçerliliğinin olması o dili tercih etmemiz de birinci etken olmalıdır. Dünya üzerinde konuşulmayan ve özellikle ticari işletmeler için anlam ifade etmeyecek de insanların bir iniyor olmasının pragmatik bir anlamı olmayacaktır.

Almanca öğrenmenin faydaları nelerdir?

Yukarıda değindiğimiz gibi; öğreneceğiniz yabancı dilin, belli ölçüde uluslararası geçerliliğinin olması gereklidir. Beylikdüzü, İzmit, Başakşehri Almanca kursu olarak Almanca öğrenmek bu noktada anlam ifade edecektir. Almanca; her ne kadar Global bir dil olmasa da, dünya Sanayi piyasasının ve özellikle Avrupa'nın sanayi dünyasının lideri olan Almanya ile iş yapan firmalar bu dili konuşan bireyleri herhangi bir pozisyonda tercih edecektir.

Almanya, sadece kendi sınırları dışına Sanayi ihraç etmekle kalmayıp, ciddi bir ithalat potansiyeline sahiptir. Özellikle ülkemizden Almanya yönüne ciddi bir ürün akışı söz konusudur ki, bu nedenle Almanya ile kontak kurabilen personeller birçok firmada kilit önem arz etmektedir. Türkiye'de faaliyet gösteren, tarım, gıda, hayvancılık, giyim ve turizm gibi sektörlerde almanca bilen personel ihtiyacı oldukça fazladır. İşte bu nedenle Almanca kursu almak ve Almanca öğrenmek; özellikle bir Türk için en doğru kişisel gelişim araçlarından bir tanesi olacaktır.

Tabii bu noktada bir hususa daha değinmek gerekir. Almanya'da eğitim almak isteyenlerin yabancı dil olarak almanca tercih etmeleri gerekir. Almanya'da eğitim veren yükseköğretim kurumları ve diğer eğitim kurumları başka yabancı dillerle eğitim vermez. Daha doğrusu bu ülkede öğretim dili Almancadır. Almanya'da eğitim almak isteyenlere bu ülkedeki Öğretim programlarına kabul edilebilmeleri için; almanca kursu almaları ve yeterliklerini ilgili sınavlarda belgelemeleri zorunludur.

Almanca kursu nasıl seçilir?

Eğitim Kurumu tercihi yaparken; öncelikle eğitim alacağınız kurumun resmi standartlara uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Merdiven altı, niteliksiz kurumlar eğitim standartlarına sahip olmadıkları gibi herhangi bir denetime tedaviyi olmadıklarından; aslında Almanca kursu verebilme nitelikleri de söz konusu değildir. Bunun yanında Eğitim Kurumunun işletmecilik felsefesini de incelemeniz ne fayda vardır. Sadece ticari amaçları ön plana koyarak Almanca kursu veren kurumların beklediğini sonuçları erişmenizi sağlayabilmeleri oldukça güçtür. Öncelikler eğitimi standartlarını sağlamaya çalışan, öğrencilerin gerçek anlamda yabancı dil öğrenmesini misyon edinen kurumları tercih etmeli samimiyet ve ciddiyetle işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan kurumları seçmelisiniz.

Biz İngiliz Akademi olarak; Beylikdüzü, İzmit Almanca kursu ve diğer kurs programlarımız in tamamında, evrensel nitelikleri baz alıyor ve en yüksek standartlarda eğitim alabilmeniz için gerekli tüm şartları son noktasına kadar kullanıyoruz. Bizimle hemen iletişime geçerek; kurs programlarımız hakkında detaylı bilgiler olabilir açılacak olan kurs programlarımıza dilediğiniz zaman kayıt yaptırabilirsiniz. İletişim bilgilerimize; internet Sayfamızın alt kısmında ve iletişim sayfamızdan kolayca erişebilirsiniz. Dilerseniz bize ulaşmadan önce sitemizde yer alan seviye tespit sınavlarında kendinizi deneyebilir ve yabancı dil yeterliliğinizi görebilirsiniz.